Mide balonu operasyonunda ölüme soruşturma

Mide balonu operasyonunda ölüme soruşturma

Mersin’de özel bir hastanede mide balonu ameliyatı olmak isteyen A.C.G. isimli şahsın hastanede hayatını kaybetmesi üzerine Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, Sağlık Bakanlığından soruşturma izni istenirken, genç adamın ölümünden sonra delil karartma iddiaları hakkında operasyonu yapan doktor D.E. ile 7 şüpheli gözaltına alınırken, sekteri S.A.S. tutuklandı. 6 şüpheli şahıs ise adli kontrol kapsamında serbest bırakıldı. Sekreter S.A.S, daha sonra yapılan itiraz sonucu tutuklandıktan bir hafta sonra serbest bırakıldı.

Konu hakkında şu açıklama yapıldı:

05.06.2024 tarihinde Özel O. hastanesinde mide balonu taktırmak isteyen A. C. G. isimli şahsın hastanede operasyon esnasında eks (ölüm) olması üzerine olay hakkında derhal soruşturma başlatılmıştır.

-Operasyonu yapan Dr. D. E. ve kurulca tespit edilecek diğer görevliler hakkında “taksirle ölüme sebebiyet verme “ suçundan soruşturma izni talebi için Sağlık Bakanlığı Mesleki Sorumluluk Kurulu’ndan soruşturma izni istenilmiş olup, sonucu beklenmektedir.

  • Olay ile ilgili ölümden sonra cesede müdahale şüphesi doğuran tespitler kapsamında delil karartma iddialarına yönelik ;
  • ⁠7 şüpheli gözaltına alınmış; gözaltına alınanlardan 2 si tutuklamaya sevk edilmiş, tutuklamaya sevk edilenlerden Dr. D.E. nin sekreteri S.A.S’in tutuklanmış, diğer 6 şüpheli hakkında 6 adli kontrol kararı verilmiştir. SON DURUM: Mide balonu operasyonu sırasında hayatını kaybeden üniversite öğrencisiyle ilgili savcılık tarafından delil karatma suçundan yürütülen soruşturmada gözaltına alınarak tutuklanan doktorun sekreteri mahkemeye yapılan itiraz sonucu tahliye edildi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Yorumlara Kapalıdır