SERKAN TULTAK
SERKAN  TULTAK
ulku@radyoulku.com
HAFTA SONU NARENCİYE FESTİVALİ VAR
  • 30 Ekim 2019 Çarşamba
  • +
  • -

Bu hafta sonu Mersin’i Narenciye Festivali heyecanı saracak.

Gelenekselleşen Uluslararası Mersin Narenciye Festivalinde süslemeler için 500 binin üzerinde limon, portakal ve greyfurt kullanıldı.

Yenişehir ilçesi Adnan Menderes Bulvarı üzerindeki Kültür Parkta 70 dönümlük alanda gerçekleştirilecek festivalde, özel lastiklerle yapılan ejderha, balina, ahtapot, denizaltı, helikopter, maymun, uçak, tren gibi figürler 10 bin saatlik bir iş gücü süresi sonucu ortaya çıkarıldı.

Narenciye Festivalinde bu yıl ilk kez Türkiye Su Jeti ve Flyboard Şampiyonası da yer alıyor.

25 ülkeden 700 gösteri sanatçısı, ünlü şefler, yabancı ressamların yer alacağı festivalde kullanılan ürünlerin hiçbiri boşa gitmeyecek.

Festivalin bitimiyle beraber ihtiyaç sahiplerine ve halka dağıtılacak.

Tabi alandan gidip toplamak isteyende ağaçtan toplar gibi figürlerden söküp alabiliyor.

***

Narenciyenin Mersin için çok önemli bir ürün olduğunu vurgulayan Festival İcra Komitesi Başkanı Abdullah Özdemir, Türkiye’de narenciyenin yüzde 25’inin Mersin’de yetişiyor. Türkiye’den yapılan narenciye ihracatının yüzde 37’sinin de Mersin’den gerçekleştiriliyor. Mersin’in yaptığı ihracatın yüzde 20’si narenciye. Türkiye’nin ihraç ettiği meyvenin yüzde 63’ü narenciye. Ayrıca, narenciye sağlık demek. Aynı zamanda hem vitamin hem mineral deposu ve soğuk algınlığından kansere kadar da birçok hastalığa önlem açısından tesirli bir ürün. Onun için narenciye sağlıktır, narenciye hayattır” diyerek herkesi festivale davet etti.

Serkan TULTAK

31.10.2019 serkantultak@gmail.com

Sosyal Medyada Paylaşın:

Yorumlara Kapalıdır