VE YENİDEN NARENCİYE FESTİVALİ

VE YENİDEN NARENCİYE FESTİVALİ

4 yıllık bir aradan sonra narenciyenin başkenti olan Mersin de yeniden Narenciye Festivali yapılacak.
Türkiye’nin narenciye üretiminin yüzde 55’nin karşılandığı Mersin’de, Narenciye Festivalinin yapılmamasını çok eleştirmiştik.
Verilen arada ortaya atılan yapılamama gerekçeleri bizleri tatmin etmediği gibi, kaybedenin aslında bu kent olduğunu defalarca söylemiştik. 

Bu yıl 6.’sı gerçekleştirilecek olan Uluslararası Narenciye Festivali’ne 30’a yakın ülkenin katılması bekleniyor. Festival, bu yıl 17-18 Kasım tarihleri arasında Adnan Menderes Bulvarı üzerindeki Kültür Park’ta gerçekleştirilecek.

***
Narenciye Mersin için çok önemli.
Peki bu önemin hakkı yeterince veriliyor mu?
Bir limonata fabrikamız var mı?
Bu ürünlerle yapılan kozmetik alanında ne gibi girişimlerimiz var?
Narenciye ile övünürken, piyasada tadı ilaç gibi olan ve adı güya portakal suyu olan içecekleri neden içiyoruz?
Bu soruları arttırmak mümkün!
Festival yaparken, illa ki bu sorunlarda gündeme gelecektir.
İnsanların dikkati bu yöne çekilecektir.
Bunu yaparken elimizde narenciyenin her türlüsü varken, birde Narenciye Festivali varken, kaybedilen 4 yılın ve anlamsız konserlere ve çeşitli isimlerle yapılan etkinliklere binlerce lira harcamanın bu kentte ne kazandırdığını da sorgulamamız gerekiyor.

***
Şimdilik tüm bunları beklemeye alıp Festival Yürütme Kurulu ve Mersin Ticaret Borsası Başkanı Abdullah Özdemir’in şu sözlerine dikkat kesilelim:
“Türkiye’nin narenciye üretiminin yüzde 55’ni, ihracatını da yüzde 35’ni Mersin yapıyor. Mersin’den yapılan ihracatın beşte biri narenciye ihracatıdır. Mersin narenciyenin başkentidir. Rize için çay, Ordu ve Giresun için fındık, Malatya için kayısı ne ise Mersin için narenciye odur. Bu gerçekten hareket ederek festivali 2010 yılında yaparken Mersin için, Mersinliler için ve narenciye için uğraştık. 5 yıl boyunca başarılı organizasyonlar gerçekleştirdik. Bugün ise bıraktığımız yerden devam ediyor olmanın heyecanını yaşıyoruz. Bu festival kentimiz için çok önemli bir fırsat. Amacımız Mersin’in güler yüzünü tüm dünyaya göstermek, tüm değerlerini el ele vererek yansıtmak, turizm potansiyelini harekete geçirmek, kentimize festival bilincini aşılamak.”

Serkan TULTAK
08.11.2018 serkantultak@gmail.com

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Yorumlara Kapalıdır